Super blij is hij… Jaron, m’n zoon. Na twee schooljaren waarin de stages door corona niet doorgingen, is het nu dan eindelijk zo ver. Hij glundert als hij erover vertelt.

Jaron zit in klas 5 van het Praktijkonderwijs. Zijn laatste schooljaar.
“Wat voor werk wil je doen als je van school komt?” vroeg ik lange tijd terug. “Geen idee” zei hij schouderophalend. “Wat een mazzel heb jij dan, want daar kan ik je goed bij helpen. Het is mijn werk zelfs 😉😃”

En zo hebben we het volgende op een rijtje gezet:
► Eten is een grote interesse van Jaron. Hij is altijd al een makkelijke eter geweest;
► Hij geniet van de gezelligheid van samen eten. Als je met hem afspreekt, wil hij graag dat je blijft eten of hij bij jou;
► Om te kunnen eten, moet je eerst koken;
► Om te kunnen koken, heb je o.a. groenten nodig die eerst gezaaid en geoogst moeten worden;
► Jaron is sociaal en houdt er van om een praatje te maken;
► En zo kwamen we uit bij koken, de horeca en werken in een moestuin. Zo heeft hij het proces van Z tot A 😉 leren kennen.

De afgelopen twee jaar heeft Jaron tijdens school én buiten schooltijd stappen gezet om zich hierin te ontwikkelen. Het reilen en zeilen in de keuken vindt hij het allerleukst en loopt daarom nu stage bij Puur op Smaak.

Puur op Smaak is een sociale onderneming in Lelystad waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt daar o.a. heerlijke broodjes en taarten bestellen voor echt een schappelijke prijs. Ze werken met streekproducten, verse ingrediënten en waar mogelijk biologisch. Ze bezorgen bij particulieren en bedrijven in en om Lelystad. Het restaurant is helaas voorlopig nog gesloten.

Kijk eens op de socials of op www.puuropsmaaklelystad.nl en geef je bestelling door aan deze jonge mannen. Ze gaan vol enthousiasme voor je aan de slag!

#puuropsmaak #puuropsmaaklelystad #triade #eduvier #mac3park #mac3parklelystad #larserpoort #catering #lunches #luxebroodjes #taarten
#mariancoacht #ookthuis #coach #loopbaancoaching #persoonlijkecoaching #lifecoaching #stresscoaching #stressburnout #lelystad #flevoland