Verdrietige, pijnlijke situaties. Je voelt je tekort gedaan. Door anderen, door de gebrokenheid van het leven. Hoe ga jij daar mee om? Duw je het weg? Schouders eronder en weer door?

Eventjes is dat prima, maar als het te lang duurt breekt je dat vroeg of laat op. Wat kan er gebeuren?

  • Je rationaliseert wat er is gebeurd en je sluit je steeds verder af van je gevoel. Het gekke is dat je enerzijds emotieloos bent en anderzijds overgevoelig reageert. Je voelt je uiteindelijk vervreemd van jezelf. Herkenbaar?
  • Of je sluit jezelf buiten en staat langs de kant.
  • Je bent veranderd in een veeleisend en kritisch persoon.
  • Je bent onverzadigbaar en klampt je vast aan mensen, ook als ze je een sprankje aandacht geven.
  • Of je hebt kicks in je leven nodig om het gebrek aan verbinding en matheid tegen te gaan.
Wat zit eronder?

Tijdens de coaching beweeg ik met jou naar het verdriet en de onderliggende pijn. Waarom? Emoties en patronen blijven zich herhalen totdat ze aangekeken zijn. Het bewust stil staan bij en het ervaren van emoties die bij de wond horen, is de uitweg. Ze maken je schoon vanbinnen.

In dit proces zet ik wel eens het keramische hart in. Gebroken aardewerk. De scherven staan voor jouw pijn, verdriet, fouten, (levend) verlies. Met aandacht sta je stil bij elke scherf. Schrijf aan de binnenzijde woorden. Of namen. Met goudkleurige lijm verbind je alle scherven aan elkaar. Je littekens worden zichtbaar. Nog voordat je de laatste stukjes heelt, kun je er iets in stoppen. Een brief, gedicht, tekening. Een gebed.

Op deze creatieve en symbolische manier accepteer je scherf voor scherf wat er is geweest (of nog is). Je erkent, verwerkt en geeft het een plek. Je hart inclusief littekens heeft je (mede) gevormd tot wie je nu bent. Dit persoonlijke proces maakt iets vrij, geeft kracht en stevigheid, zodat je weer verder kunt.

Durf jij dit aan te gaan?

 

#mariancoacht #coach #loopbaancoaching #persoonlijkecoaching #lifecoaching #stresscoaching #stressburnout #lelystad #dronten #zeewolde #almere #emmeloord #harderwijk #kampen #zwolle #flevoland #overijssel #gelderland #openyourheartstudio