‘Doe werk dat bij je past en je hoeft nooit meer te werken’. Een mooi statement, maar wat doe je als je werk niet bij je past? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op dit moment (te) weinig voldoening uit je werk haalt. Misschien word je niet genoeg uitgedaagd, is de werkdruk te hoog of ervaar je onbalans tussen je werk- en je privésituatie. Wat de reden ook is, een coachingstraject kan je helpen om in kaart te brengen wat je nodig hebt om te floreren en doelgericht je weg te vervolgen.

Verloop van het traject

Loopbaancoaching begint bij mij met het in kaart brengen van jouw persoonlijkheid, interesses en talenten. In de meeste gevallen maken we daarbij gebruik van een loopbaan-assessment/-testen. Vervolgens gaan we in gesprek: over wie je bent, over belangrijke waarden in je leven en werk, over je sterke én zwakke punten en over alles wat je nodig hebt om je inzicht te verschaffen. Want pas als je weet wat je écht wilt en wat bij je past, kun je relevante doelen stellen.

En als je je doelen hebt gesteld, dan help ik je om deze te bereiken. Om gerichte acties uit te zetten, concrete plannen te maken en de juiste wegen te bewandelen. Want ik ben ervan overtuigd dat je succesvoller bent als je werk doet dat bij je past. Dan ben je op je best en dat straal je uit!

“Working hard for something we don’t care about is called stress;

working hard for something we love is called passion”

Simon Sinek