“Had ik maar een andere studie gedaan, was ik maar ergens anders gaan werken…”

Denk jij dit wel eens? Je bent niet de enige. Meer dan de helft van de Nederlanders blijkt rond te lopen met zulke gedachten. Spijt van beroepskeuzes staat altijd hoog op de ‘had-ik-maar-anders…’-lijstjes.

Spijt omdat je…
🔹 niet bent gaan doen wat je echt wilde;
🔹 te lang bent blijven hangen in een baan;
🔹 ergens bent gaan werken voor het geld;
🔹 een nu-of-nooit-moment voorbij hebt laten gaan;
🔹 je studie niet hebt afgemaakt;
🔹 liever een andere studie had gedaan;
🔹 je werk meer energie kost dan dat het oplevert.

En misschien kom je zelfs tot de conclusie dat je teveel gericht bent geweest op het verbeteren van punten waar je NIET GOED in bent in plaats van het juist verder ontwikkelen van je NATUURLIJKE TALENTEN.

Wat nu?

Deskundigen zeggen dat spijt erop duidt dat verandering mogelijk is. Dus neem je gedachten en gevoelens vooral serieus. Ze kunnen een krachtige IMPULS zijn voor verandering en je INSPIREREN.

Kijk eens terug en maak voor jezelf de BALANS op: Wat bevalt wel en niet in je werk? Wat typeert jou en waar word je echt blij van? Wanneer loop je op je tenen? Ga ook na waarom je destijds bepaalde KEUZES hebt gemaakt. Gelden die redenen nog steeds? ONDERZOEK welke mogelijkheden er zijn om je carrière een andere richting te geven en besluit: leg je jezelf erbij neer of ga je over tot actie…

Loopbaan-coachingstraject

Tijdens een coachingstraject maak ik gebruik van professionele loopbaantesten, waarbij we ingaan op jouw persoonlijkheid, interesses, talenten en je waarden in je werk en privéleven. Door de testen/assessment en de gesprekken krijg je nieuwe inzichten en ontdek je wat jij nodig hebt om de volgende stap te kunnen zetten. Je kunt daardoor weloverwogen keuzes maken en ik help je om je doel te bereiken!

Benieuwd hoe mijn klanten het coachingstraject hebben ervaren? Klik in het menu op > Over mij > Wat anderen zeggen.